BiH
0

Sparkasse Bank podržala "Drugi dječiji univerzitet" sa 7.000 KM

Klix.ba
Sparkasse Bank je podržala projekt "Drugi dječiji univerzitet u BiH“koji provodi WUS Austrija (World University Service) sa 7.000 KM. Novac je usmjeren u organizaciju projekta te stipendiju za jednog od mališana, a Sparkasse tim je i educirao mališane o finansijskoj disciplini kroz igru.

Cilj projekta je da se kod najmlađih pobudi interesovanje za nauku, tehnologiju, istraživanje te ih se ohrabri u ličnom razvoju, kreativnosti i kritičkom razmišljanju.

WUS Austrija u projektu uvezuje visokoobrazovne institucije, privatne kompanije i osnovne škole, koje zajednički educiraju i stimulišu mališane da uče o stvarima sa kojima se ne susreću u redovnoj nastavi. Ove godine su djeca uzrasta 10-12 godina imala edukacije prilagođene njihovom uzrastu i potrebama na Univerzitetu Mostar.

"Posebnu pažnju posvećujemo edukaciji najmlađih uzrasta, jer su djeca spremna i otvorena da uče. Ne treba propustiti šansu da im se približi pojam banke, štednje, finansijske discipline – sve ono što će im kasnije biti bitno“, rekla je Elmira Lalić, PR Manager Sparkasse Bank.