BiH
0

Spahić: SSP - značajan historijski trenutak za Evropu i BiH

FENA
Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji danas u Luxembourgu predstavlja izvanredno značajan historijski trenutak za Evropu i za našu zemlju, kazao je predsjednik Građanske demokratske stranke (GDS) BiH Ibrahim Spahić.

''Najmudrije korake Bosna i Hercegovina može učiniti ukoliko napravi rekonstrukciju Vijeća ministara BiH i formira ministarstva, agencije i tijela koje su kompatibilne strukturi Evropske komisije'', kazao je Spahić.

GDS od Evrope očekuje stvarno partnerstvo i ubrzanu podršku na ekonomskom, političkom i svakom drugom prije svega sigurnosnom području kako bi se BiH kroz proces stabilizacije i pridruživanja ubrzo mogla predstaviti kao kandidat Evropskoj uniji.

''Sljedeća etapa je potvrda na lokalnim i kasnije općim izborima bolje Bosne i Hercegovine da u izgradnji novih ustavnih rješanja i novom ekonomskom politikom postanemo ravnopravna članica Evropske unije do 2014. godine'', dodao je Spahić te čestitao evropskim i bh. zvaničnicima na konačno učinjenom prvom pravom, formalnom koraku.