GDS BiH
0

Spahić: Sarajevo ima ključ za rješenje političke krize u BiH

Klix.ba
Ibrahim Spahić
Ibrahim Spahić
GDSBIH danas je održao pres-konferenciju na kojoj je predstavljen "zakon o glavnom gradu BiH".

Predsjednik GDSBIH Ibrahim Spahić, zajedno sa Lejlom Alimanović, kandidatkinjom za načelnicu Općine Novi Grad, i kandidatima za Općinsko vijeće općina Novo Sarajevo, Novi Grad, Centar, Stari Grad i Ilidža, pozvao je građane da glasaju za kandidate GDS-a, kako bi se izborili za povratak izvornih prihoda i nadležnosti Opština i gradu Sarajeva i donio zakon o glavnom gradu BiH, kojim bi se omogućio direktan izbor Gradskog vijeća i gradočelnika.

"Sarajevo će postati dinamični, industrijski, univerzitetski, kulturni i spotski centar i prerasti iz simbolički priznate u stvarnu zajednicu dobrih sugrađana. Grad sa novim ritmom života i boljim korištenjem svojih historijskih i prirodnih potencijala, grad sposoban da samostalno preuzme odgovornost za vlastiti razvoj i da bitno utiče na regionaliziraju BiH koja slijedi. Svojom otvorenošću grad će moći da garantira sva ljudska prava i slobode i ravnopravnost svim građanima, grad šanse i sigurnosti", izjavio je predsjednik GDSBIH.

Spahić je pozvao Sarajke i Sarajlije da na oktobarskim izborima glasaju tako da Grad Sarajevo prestane biti žrtva domaćih i međunarodnih političkih nagodbi i ugovora, već da postane grad koji će punim kapacitetom zadovoljavati potrebe građana i ostvariti svoju ulogu glavnog grada Bosne i Hercegovine i evropske metropole, navodi se u saopćenju iz GDS-a.