BiH
11

SOS Dječija sela BiH kroz online kampanju "Stalo mi je" prikupila 5.554 KM

Klix.ba
Početkom decembra su SOS Dječija sela BiH pokrenula prvu online kampanju za prikupljanje donacija naziva "Jel' ti stalo?".

Cilj kampanje je prikupiti sredstva neophodna za pokrivanje godišnjih troškova jedne SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka (troškovi hrane, garderobe, higijenskih potrepština, školskog materijala, održavanja porodične kuće, režijski i zdravstveni troškovi).

U proteklih 20 dana je gotovo 18.000 posjetilaca bilo na web stranici, kada bi svi donirali po 1 KM, prikupila bi se sredstva dovoljna da se pokriju godišnji troškovi hrane za jednu SOS porodicu. Do 25.12.2014. godine je prikupljeno 5.554,99 KM zahvaljujući 171 donatoru koji je putem web stranice odlučio podržati rad SOS Dječijih sela BiH.

Uz najiskreniju zahvalnost svim donatorima pozivamo sve dobre ljude da u narednih sedam dana podijele radost praznika sa djevojčicama i dječacima koji odrastaju u SOS porodicama, te posjete www.stalomije.ba.

I mali iznos donacije može donijeti velike promjene. Iz topline vlastitog doma, sa samo nekoliko klikova kroz potpuno siguran ePay sistem banke omogućavate sretan i bezbrižan život djeci koja su dobila porodicu u SOS Dječijim selima BiH.

Ukoliko želite pomoći, a nemate karticu, Vašu donaciju možete uplatiti i na žiro-račun: 1020440000052478 kod Union banke.

Korisnike društvenih mreža kroz oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na Facebooku, Twitteru i YouTube kroz različite sadržaje podsjećamo na važnost odrastanja djece u toplom i ljubavlju ispunjenom porodičnom okruženju.

Ukoliko niste u prilici donirati novac, Vaš share i tagovanje prijatelja ili status u kojem napišete #stalomije i pozovete prijatelje da pruže podršku, mogu napraviti puno. Možda će baš neko od Vaših prijatelja željeti da donira sredstva za godišnje troškove SOS porodice.

"Vjerujemo da vam je stalo i da želite i sa manjim iznosima donacije učiniti mnogo za naših 269 dječaka i djevojčica, jer zajedno možemo osigurati topli dom za svako dijete. Uz najljepše želje u ovim prazničnim danima, svim dragim prijateljima SOS Dječijih sela BiH šaljemo puno najljepših osmijeha. Želimo Vam da uživate u ljubavi i toplini Vašeg porodičnog doma, da se smijete, pjevate, radujete i pronađete to dijete u sebi.Sretnu i uspješnu Novu 2015. godinu vam žele SOS Dječija sela BiH", poručeno je.