BiH
13

Sorensen danas u posjeti Zenici

FENA
Peter Sorensen (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Peter Sorensen (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU-a ambasador Peter Sorensen u pratnji ambasadora 16 zemalja članica EU-a akreditovanih u Bosni i Hercegovini, ili njihovih zamjenika, danas će posjetiti Zenicu.

Ova posjeta je prilika za predstavnike EU-a da direktno razgovaraju s predstavnicima lokalnih vlasti u državi, jer i oni imaju dužnosti u vezi s evropskim integracijama Bosne i Hercegovine.

To će, također, biti prilika za razne projekte koje je EU finansirala, da predstave svoj rad i dostignuća, saopćeno je danas iz Delegacije Evropske unije u BiH.

Osim sastanaka s predstavnicima lokalnih vlasti, institucija i poslovnog sektora, planirano je da Sorensen, u pratnji nekoliko ambasadora, posjeti Tehno-park u Zenici koji je dio projekta "Mentor" - Moderna ekonomija kroz istraživanje orijentirano ka novim tehnologijama, koji implementira Agencija za ekonomski razvoj u Zenici (Zeda).

Planom je predviđeno da ambasadori Austrije, Češke Republike, Francuske, Mađarske, Holandije i Švedske posjete Univerzitet u Zenici.