Nakon pucnjave na vozilo Hitne
0

Šokirano osoblje: Zar i to treba da doživimo?

Sarajevo-x.com
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
Nakon što je, ničim izazvan, 28-godišnji M.P. iz Golfa II u subotu navečer pucao u sanitetsko vozilo Urgentnog centra Opšte bolnice Brčko, u kojem su se nalazili pacijent, pratnja i medicinski tehničar, vozač Simo Nikolić i dalje se oporavlja od šoka.

Iako u pucnjavi nije bilo povrijeđenih, a na vozilu je pričinjena šteta, Nikolić je na današnjoj konferenciji za medije ispričao da je vozio s uključenom rotacijom, krenuvši s medicinskim tehničarem i pacijentaom u Urgentni centar, kada ih je vozač Golfa II propustio na semaforu. Nakon toga, počeo je da ih pretiče s desne strane.

"Kada sam pogledao desno, vidio sam otvoreno bočno staklo vozila i pištolj uperen u sanitetsko vozilo, odnosno mene ili ljude pozadi. Metak je opaljen. Kada smo stigli u Urgenti centar, tehničar je pozvao policiju", kazao je Nikolić.

Osoblje službe je šokirano, potvrdila je i šefica Urgentnog centra, Vesna Mihajlović.

"Mi imamo jednu ekipu koja radi tokom 24 sata, te jedno sanitetsko vozilo koje se odaziva na poziv za čitav Brčko Distrikt", izjavila je Mihajlović i dodala da su njene kolege "izrevoltirane i uzbuđene", a neki su čak i rekli da neće dolaziti na posao dok se zajednica na neki način ne izjasni o ovome događaju i zaštitnički postavi prema osoblju ove službe.

"Ako je odlazak na posao mogućnost da poginete, takav posao nam ne treba", poručila je šefica Urgentnog centra.

Pres-konferenciji prisustovao je i Admir Čandić, šef Odjela za zdravstvo u Vladi Distrikta.

Policija još uvijek nije otkrila motiv ovog napada, a protiv M.P. će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja opšte opasnosti.