Humanitarna akcija
47

Socijalno ugroženi građani BiH dobijaju 33 tone mesa

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Mesna industrija Ovako je i ove godine organizovala tradicionalnu humanitarnu akciju podjele mesa socijalno ugroženim građanima BiH.

Kao i do sada, ovogodišnje akcije organizirane su putem narodnih kuhinja i organizacija sličnog karaktera, u nekoliko gradova BiH. Danas je akcija organizirana u Imaretskoj kuhinji u Švrakinom Selu u Sarajevu, gdje je za potrebe kuhinje donirano nekoliko stotina kilograma mesa.

"Ove godine organizirali smo rekordnu akciju, tokom koje ćemo podijeliti 33.000 kilograma naših proizvoda socijalno ugroženim građanima, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku opredijeljenost. Donacije su već podijeljene na području Brčkog, Maglaja, Banje Luke, podjela traje i u Zeničko-dobojskom iTuzlanskom kantonu, a danas počinje i u Sarajevskom, uglavnom, pomoć stiže u sve krajeve BiH. Nadamo se da ćemo akciju organizirati i narednih godina, s ciljem da bude što manje socijalno ugroženih građana kojima je pomoć potrebna", kazao je za Klix.ba Nedžad Biberović, marketing menadžer kompanije Ovako.

Koliko će ova donacija stvarno pomoći kazala nam je Senada Karavdić, šefica Imaretske kuhinje Merhameta u Švrakinom Selu. Kako je istakla, korisnici će, prije svega, sada imati bolji i kvalitetniji obrok, što će im na neki način uljepšati ramazanske dane.

"Imamo 1.470 korisnika, a uvijek kuhamo više od 1.500 obroka, jer ima i onih koji se ne vode na spisku korisnika kuhinje, ali dolaze tu i mi ih ne možemo odbiti. Drago mi je što ćemo ih moći sve obradovati ovom donacijom. Ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji Ovako, koja svake godine misli na nas i naše korisnike", naglasila je Karavdić.