Mrkonjić Grad
0

SNSD proglasio pobjedu svog kandidata Divne Aničić

SRNA
Prema prvim preliminarnim podacima iz Izbornog štaba SNSD-a, novi načelnik općtine Mrkonjić Grad je kandidat SNSD-a Divna Aničić, koja je osvojila 4.944 glasa, dok je njen protivkandidat Ljubinko Tomić iz SDS-a osvojio 2.180 glasova.

Potpredsjednik Općtinskog odbora SNSD-a Mrkonjić Grad Boro Rudić rekao je Srni da je bilo 7.124 važećih listića, dok je broj nevažećih bio zanemariv.

Prijevremeni izbori za načelnika općtine Mrkonjić Grada protekli su bez problema, sva biračka mjesta su zatvorena u 19.00 sati, a svoje biračko pravo iskoristilo je 7.309 glasača ili 40,83 odsto od ukupno registrovanih 17.965, saopćteno je iz Centralne izborne komisije BiH. 

 Izbore je na 37 biračkih mjesta nadgledalo 165 posmatrača političkih stranaka, i to 91 posmatrač SNSD-a i 74 posmatrača SDS-a. 

Prve preliminarne rezultate CIK BiH će objaviti večeras u 22.30 na internet stranici www.izbori.ba.

Centralna izborna komisija BiH donijela je 2. marta odluku o raspisivanju prijevremenih izbora budući da je mjesto načelnika općtine Mrkonjić Grad ostalo upražnjeno nakon što je dosadašnji načelnik Zoran Tegeltija izabran za ministra finansija Republike Srpske.