Ponovo Špirić?
0

SNSD najbliži ponovnom predlaganju Špirića za mandatara

FENA
Predsjednik Vlade i SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas da je njegova stranka spremna da ponovo predloži kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, jer joj mjesto i pripada i najbliža je rješenju da na toj funkciji ponovo bude Nikola Špirić, ali da s njim još o tome nije razgovarao.

"Moram da vidim šta su Špirićevi lični i politički motivi za prihvatanje ili neprihvatanje odluke da ponovo bude mandatar za sastav Vijeća ministara BiH", precizirao je Dodik na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Uvjeren da će se brzo riješiti određena pitanja oko odluke visokog predstavnika o izmjenama i dopunama Vijeća ministara, te da će se brzo riješiti pitanje izbora Vijeća ministara BiH.

Dodik očekuje da se u izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH eliminira bilo kakva mogućnost preglasavanja, a kroz određena tumačenja koja će biti sastavni dio odluke visokog predstavnika od 19.oktobra.

On je naveo da SNSD-e čeka da se riješi i pitanje tumačenja izmjena i dopuna Zakona o Vijeću ministara BiH, te da će tada dati svoj konačan stav.