Zaključak Izvršnog odbora
0

SNSD i SDS zajedno djeluju na nivou BiH

SRNA
Sjednica Glavnog odbora SNSD-a (Foto: SRNA)
Sjednica Glavnog odbora SNSD-a (Foto: SRNA)
Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) usvojio je platformu o zajedničkom nastupu SNSD-a i SDS-a u institucijama BiH, koju su parafirala dvojica lidera Milorad Dodik i Mladen Bosić.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da je riječ o vrlo značajnom dokumentu za budući razvoj Republike Srpske (RS) i očuvanje njene dejtonske postojanosti.

"U ovoj platformi, mogu slobodno reći, nalaze se najbolji programski ciljevi i jedne i druge stranke", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a, dodavši da je Izvršni odbor ovlastio lidera SNSD-a Milorada Dodika da potpiše ovaj dokument.

On je dodao da su na sjednici utvrđeni prijedlozi za kandidate rukovodstva Narodne skupštine RS i to Igor Radojičić za predsjednika republičkog parlamenta, a Nada Tešanović za potpredsjednika.

"U očekivanju konstituisanja parlamenata, prije svega parlamenta RS, donijeli smo odluku da predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS bude Željko Mirjanić, a njegov zamjenik Nenad Baštinac, dok će predsjednik Kluba poslanika u Parlamentu BiH biti Drago Kalabić", rekao je Radmanović.

On je naglasio da je Izvršni odbor na večerašnjoj sjednici zaključio da je SNSD definitivni pobjednik na proteklim izborima u BiH, dodavši da će neki izborni rezultati biti još analizirani na narednim sjednicama.