Negativa(c) dana
0

SNSD i HDZ BiH pokazali kako se bore protiv korupcije

Sarajevo-x.com
Ukidanje Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine zajednički je cilj Milorada Dodika i Dragana Čovića, lidera dviju stranaka koje su bile u vlasti u prethodne četiri godine, a velika je vjerovatnoća da svoje djelovanje nastaviti s pozicija državne vlasti i u narednom mandatu.

A na koji način oni vide kako će se kretati prilike u Bosni i Hercegovini, odnosno kako oni vide napredak na evropskom putu, jasan je iz zajedničke vizije da treba ukinuti institucije države!

Nisu u pitanju samo pravosudne institucije, Dodik je najavio da će tražiti saglasnost HDZ-a BiH da se "u BiH naprave tri posebna preduzeća za elektroprijenos".

Dodik i Čović protiv Suda i Tužilaštva BiH

Etnički određene javne kompanije, etnički predodređene pravosudne institucije, etnički čisti fudbalski klubovi, mediji, ulice, gradovi... BiH po mjeri Evropske unije?

Možda i jeste, jer, podsjetimo, ambasadori Vijeća za implementaciju mira nisu htjeli podržati produžetak mandata stranim sudijama i tužiteljima u Odjelu za organizirani kriminal, korupciju i privredni kriminal, pored silnih argumenata za tu odluku. Dodik danas govori kako je jedino što je sud radio procesuirao ugledne Srbe i Hrvate. Kakva nepodopština, ali apsolutno logična kada se zna kakva je politička filozofija i jednoga i drugoga nacionalnog lidera.

S nestrpljenjem očekujemo odsustvo reakcija međunarodnih zvaničnika osupnutih pozitivnom atmosferom nakon oktobarskih izbora.