BiH
0

Snijeg zameo puteve u Srebrenici, đaci kasne na nastavu

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Svi lokalni putevi u planinskom dijelu opštine Srebrenica neprohodni su zbog snijega, koji pada neprekidno već 15 sati, i jakog vjetra, potvrdio je Srni opštinski komunalni inspektor Mirsad Mujić.

Zbog neprohodnih puteva, učenici iz udaljenih planinskih sela koji koriste prevoz jutros nisu stigli na nastavu, izuzev sela Slatina za koje je put očišćen jutros oko 5.00 sati.

Mujić ističe da visina snijega u planinskom dijelu Srebrenice premašuje 40 centimetara, a smetovi, koje je vjetar nanio u usjeke na nekim putevima, viši su od jednog metra.

Prema Mujićevim riječima, 10-ak mašina dvije privatne firme, koje su angažovane za zimsko održavanje lokalnih puteva u srebreničkoj opštini, od jutros čiste lokalne puteve za Osmače, Brežane, Karačiće, Osat i druga planinska sela.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

"Očekujemo da će do podne svi prioritetni seoski putevi biti očišćeni i prohodni za saobraćaj, te da će se nakon toga pristupiti čišćenju ostalih lokalnih puteva koji su u drugoj kategoriji prioriteta", pojasnio je Mujić.

Zbog snijega na kolovozu otežano je i usporeno saobraćanje i na svim regionalnim putevima na srebreničkom području.

Opštinske komunalne službe rade na čišćenju strmih ulica i trotoara u Srebrenici, gdje je visina novog snijega 20 centimetara.

Snježne padavine i vjetar nisu izazvali kvarove na elektro-mreži, i snabdijevanje strujom i vodom na području opštine je uredno, kao i odvijanje telefonskog i internet saobraćaja.