Proteklog vikenda
0

Snijeg izmamio izletnike na Konjuh

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda jedna od najinteresantniji izletničkih destinacija, bio je Konjuh. Snježne padavine odvele su ljubitelje prirode i skijanja u Ski-centar Karaula na ovoj predivnoj planini, inače najatraktivnijem zimskom turističkom centru u Sjeveroistočnoj Bosni. Veliki broj posjetitelja odlučio je da svoje automobile ostavi u Kladnju i na taj način zimsku idilu i čist planinski zrak iskoristi za šetnju do ski-izletišta.

Iako, trenutno na tom djelu postoji samo staza za skijanje, roditelji su pored ski-lifta, za svoju dječicu improvizirali stazu za sanjkanje. U kućici pored staze iz koje su dopirali poznati hitovi Bijelog dugmeta, svi prisutni mogli su po pristupačnim cijenama kupiti nešto za jelo i piće. Da se kod nas polako razvija zimski turizam, te da je sve više zainteresiranih za skijanje kao jedan od vidova rekreacije, pokazatelj je da je proteklog vikenda na izletištu Karaula, pored odraslih na ski-stazi bilo i djece koja su se pokazala kao prilično vješta u ovom sportu.

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona preporučuje da se jedan od narednih vikenda iskoristi za odmor na svježem i čistom zraku, na nekom od obližnjih izletišta, kojima Tuzlanski kanton zasigurno obiluje.