U ponedjeljak "debeli minusi"
255

Snijeg i niske temperature do utorka

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Slab snijeg koji u pojedinim područjima BiH pada od jučer neće stati ni tokom sutrašnjeg dana. U većem dijelu naše zemlje nedjelja će biti oblačna sa snijegom i susnježicom, a prema prognozama meteorologa, intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima.

Snijeg će u nedjelju ponovno zabijeliti veći dio Bosne i planine u Hercegovini. Pred kraj dana doći će do razvedravanja i pada temperature. Tako se u ponedjeljak ujutro očekuje nešto hladnije vrijeme s mrazem, živa u termometru past će i do minus 13 stepeni celzija, a najviša dnevna temperatura iznosit će između minus tri do dva stepena.

U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje sa juga koje će u noći na utorak u Hercegovini donijeti kišu u nizinama, a na planinama snijeg. Snijeg se očekuje i u zapadnom dijelu Bosne.

U utorak oblačno vrijeme sa kišom i nešto višim temperaturama. Obilnije padavine očekuju se u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između jedan i minus pet stepeni celzija.