BiH
40

Snickers je našao i nagradio "najgladnijeg gremlina"

Klix.ba
Kad si gladan, možeš se slikat’! slogan je pod kojim je Snickers tokom maja organizovao nagradnu igru na Facebook stranici u Bosni i Hercegovini.

"Hiljade gladnih gremlina u proteklih 20 dana nisu propustli prrriliku za zabavu i grizli su za super nagrade. Gladni gremlini su se slikali kako grizu Snickers i svoj #gremlinselfie uploadovali na Facebook stranici Snickers Bosna i Hercegovina . Pored dnevnih nagrada – Fuji fotoaparat i sedmičnih nagrada – iPod nano, u ponedjeljak su odabrana i tri najgladnija gremlina. Među više stotina uploadovanih fotografija, odlukom žirija, titulu najgladnijeg gremlina odnijele su: Semira Kustura, Emina Radača i Nataša Zec, a kao nagradu dobile su putovanje u vrijednosti od 700 KM na aranžman po izboru", saopćeno je iz Snickersa.

U ovoj nagradnoj igri, Snickers BiH je podijelio 21 dnevnu, 6 sedmičnih i 3 glavne nagrade. Tokom promocije, "gladni gremlin" je na ulicama Sarajeva i Mostara animirao prolaznike, posjetio treninge mlađih selekcija FK Sarajevo i upao na generalnu probu koncerta bh. hip-hop zvijezde Frenkieja.

Prvi Snickers proizveden je 1930. godine i prema statistikama jedna je od najprodavanijih čokoladica na svijetu. Osnovni sastojci su kikiriki, karamela, nugat i čokolada – pojedinačno dobri, u kombinaciji veoma ukusni. Svaka čokoladica sadrži ni manje ni više nego 16 kikirikija, istaknuto je u saopćenju za javnost.