BiH
2

Smjena kadrova SDS-a ove sedmice, još nema imena novih ministara

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik uvjeren je da će ove sedmice biti smijenjeni kadrovi Srpske demokratske stranke (SDS) u Vijeću ministara BiH, a da će imena osoba koje će doći umjesto njih, biti saopćena kada za to dođe vrijeme.

Danas nije želio da govori o imenima kadrova SNSD-a koji će zamijeniti sadašnje ministre i zamjenike ministara iz SDS-a.

Nakon redovnih mjesečnih konsultacija s predstavnicima SNSD-a u organima BiH, Dodik je rekao da je razgovarano o narednim sjednicama Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, te dodao da ne stoje prigovori SDS-a zbog inicijative za smjenu njihovih kadrova i najavio da će SNSD nastaviti sam da u vlasti BiH zastupa interese RS-a.

Razgovarano je i o izbornom i drugim zakonima na nivou BiH, koji će uskoro biti u proceduri, kao i o budžetu.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PSBiH Milorad Živković je rekao da ne može biti skinuta tačka s dnevnog reda koja se tiče smjene kadrova SDS-a sa sjednice Predstavničkog doma u četvrtak, iako još iz Vijeća ministara BiH nije stigao stav o tom pitanju i neće biti problem ukoliko do toga i ne dođe.

Uvjerava da SNSD ima većinu za smjenu kadrova SDS-a te da na to ne može utjecati ni odbijanje SDA da glasa za njihovo razrješenje.