BiH
0

Smijenjen direktor Geodetske uprave RS Tihomir Gligorić

FENA
Vlada Republike Srpske (RS) razriješila je danas dužnosti direktora Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS-a Tihomira Gligorića.

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada je prihvatila Gligorićev stavljeni mandat na raspolaganje, što je uradio još 19. marta 2013. godine, kao i svi direktori javnih preduzeća u RS, i razriješila ga dužnosti direktora.

Za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS Vlada je imenovala dosadašnjeg direktora Garantnog fonda RS Mladena Kovačevića.

Zanimljivo je da je Gligorić jučer smijenio Aleksandra Deurića s mjesta vršioca dužnosti šefa Područne jedinice Banja Luka u Upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a, jer je, kako se tvrdi, u više navrata Gligoriću davao selektivne i nepotpune informacije o pojedinim predmetima, a posebno u vezi sa slučajem "Autoprevoz".

Iz Uprave su naveli da je takvim svojim postupcima u rukovođenju Područnom jedinicom Banja Luka dezinformisao direktora Uprave.

Tvrdili su da je ovakvim selektivnim prikazivanjem činjenica javnost u RS, koja je pratila pisanje štampanih i elektronskih medija, dovedena u zabludu u vezi s podacima oko spornog zemljišta.

Preduzeće "Autoprevoz“ i Grad Banja Luka vode spor o zemljištu u centru tog grada, na "Staroj stanici“, gdje je i zgrada Muzeja savremene umjetnosti, kao i parking prostor, a javnost su zasule suprostavljene informacije o vlasništvu, ali i posjedovanju pravno valjanih dokumenata pri čemu je prozivana i Geodetska uprava RS-a.

Vlada RS-a je danas na sjednici u Banjoj Lucu zatražila od Nadzornog odbora da rezriješi Radovana Samardžiju dužnosti v.d direktora Javnog preduzeća Robne rezerve RS-a i preporučila da za v.d. direktora imenuje Dragana Vučkovića.