BiH
0

Smijeh u Parlamentu povodom oznake "strogo povjerljivo" na materijalu

FENA
Nakon što je na današnjoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta u Sarajevu otvorena najavljena rasprava o dokumentu Federalne vlade "Politika prtivatizacije sektora telekomunikaicja u FBiH", resorni federalni ministar Nedžad Branković, odgovarajući na pitanje delegata Muje Hošića, kazao je da ne zna otkud nepotrebna oznaka "strogo povjerljivo" na ovom Vladinom dokumentu.

Materijal je pod takvom oznakom upućen prvobitno u Federalni parlament. Ministar Branković je to još protekle sedmice nazvao nepotrebnim, a Vladin dokument potpuno transparentnim.

Zbog bivše oznake o tajnosti, danas je u Domu naroda bilo i komičnih trenutaka.

Prvo je delegat Mujo Hošić kazao da pet dana nije smio otvoriti materijal jer je "strogo povjerljiv", a ministar Branković mu odgovorio da se zbog toga ipak nije trebalo "prepadati". Zatim je delegat Ante Boras izjavio da mu je iz parkiranog automobila ukradena aktentašna s materijalom dok je još bio "povjerljiv".

"Možete misliti kako sam se osjećao. Bio sam u nogdaunu! Sad mi je lakše!", kazao je šaljivo Boras uz opći smijeh u parlamentarnoj dvorani.