Nije bilo incidenata
0

Služen parastos nastradalim pripadnicima JNA u Tuzli

SRNA
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Na Brčanskoj malti u Tuzli danas je služen pomen pripadnicima JNA stradalim na današnji dan prije 19 godina, javio je izvještač Srne.

Učesnici pomena, koji je protekao bez problema i provokacija, prislužili su svijeće i položili bijele ruže na mjestu stradanja pripadnika JNA, nakon čega su u tri autobusa, uz jako obezbjeđenje policije Tuzlanskog kantona, krenuli nazad ka Bijeljini.

Među učesnicima pomena bili  su članovi porodica nastradalih, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić, predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz, rukovodilac Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica RS Staša Košarac.

Pomenu su prisustvovali i predsjednik Republičke organizacije poginulih i zarobljenih vojnika i nestalih civila Nedeljko Mitrović, kao i predsjednik Skupštine ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović. 

Dio Brčanske malte, gdje je održan pomen, bio je označen žutom policijskom trakom. Skup je obezbjeđivao veći  broj policajaca, a na licu mjesta nalazila su se i ambulantna i vatrogasna kola.

U 12.00 sati na groblju Pučile u Bijeljini, gdje je sahranjen najveći broj vojnika stradalih u "tuzlanskoj koloni", bit će služen parastos, položeni vijenci, a potom je predviđeno obraćanje zvaničnika.