BiH
0

Službenik Vlade Brčko distrikta krivotvorio diplomu srednje škole

FENA
Brčko
Brčko
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je, a nadležni sud potvrdio optužnicu protiv službenika Vlade Distrikta S.J. (43) zbog osnovane sumnje da je u postupku zapošljavanja upotrijebio krivotvorenu diplomu o završenoj srednjoj školi.

Optužnicom od 11. februara optuženom se stavlja ne teret da je u postupku zapošljavanja, koji je 2003. godine provodio Odjel za budžet i finansije Vlade Distrikta, pored ostale dokumentacije dostavio i krivotvorenu diplomu srednje Tehničke škole u Šapcu.

Tužilaštvo tereti optuženog da je na taj način upotrijebio lažnu javnu ispravu na osnovu koje je zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme u Vladi Brčko distrikta.

"Tokom istrage, otvorene sredinom prošle godine, Tužilaštvo je prikupilo dovoljno dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju da je optuženi pod okolnostima opisanim u optužnici počinio kazneno djelo "Krivotvorenje isprave". Za navedeno kazneno djelo počinitelj se može kazniti kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina, sapćeno je iz brčanskog Tužilaštva.