BiH
691

Službenici MUP-a RS naredili povratnicima u Đulićima kod Zvornika da skinu zastave sa ljiljanima

Piše: D. Brkić
Službenici MUP-a RS iz CJB Zvornik naredili su povratnicima u zvorničku mjesnu zajednicu Đulići da skinu zastave sa ljiljanima sa stubova ulične rasvjete, jer one uznemiruju druge građane na području te općine.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Povratnici su policijsku naredbu ispoštovali, ali su zastave sa ljiljanima postavili na svoja imanja.

"Najprije su nas zvali iz komunalne policije, a potom su i službenici CJB Zvornik tražili od nas da skinemo zastave sa ljiljanaima sa javnih površina. U obrazloženju su naveli kako zastava ima ratnu prošlost i da smeta građanima iz sela sa srpskim stanovništvom. Njihovu naredbu smo ispoštovali, ali su momci pomalo iz revolta kupili novih 50 zastava koje su postavili na svoje kuće i ograde", kaže Adil Đulić, predsjednik MZ Đulići.

Mještani Đulića kažu kako službenici CJB Zvornik ne reaguju tako brzo kada trebaju zaštiti povratnike.

Šta više na svadbama u Đulićima ako pukne petarda policajci su na mjestu događaja, ali kada se povratnici vrijeđaju fašističkim povicima "Nož, žica, Srebrenica" onda ih nema nigdje.

"Nekima očito smeta što volimo i navijamo za Bosnu i Hercegovinu. Kada je Vedad Ibišević dao gol u Kaunasu i kada smo se plasirali na Mundijal mi smo priredili vatromet koji je koštao blizu 2.500 KM. Utakmicu s Argentinom gledali smo na velikom platnu i navijali za našu reprezentaciju. Jedva čekamo naredne utakmice i nadamo se da će naši Zmajevi u naredni krug", kaže Adil Đulić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Zastave s ljiljanima bile su postavljene na stubove ulične rasvjete duž regionalnog puta Sapna - Zvornik.

Đulićani, koji su se vratili na svoja imanja u velikom broju, zastave su prenijeli na svoja imanja, a odatle ih niko ne može natjerati da ih uklone.