BiH
25

Slučaj "Dva papka": Mihajlica poklonio fiskalne kase Mitroviću i Stevančeviću

Piše: Goran Dakić
Lider Srpske radikalne stranke i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajlica je danas svojim skupštinskim kolegama Vojinu Mitroviću i Iliji Stevančeviću poklonio prve fiskalne kase koje su došle u Republiku Srpsku prije osam godina.
Milanko Mihajlica (Foto: Klix.ba)
Milanko Mihajlica (Foto: Klix.ba)

Mihajlica je rekao da je to poklon opozicionih poslanika, ali i naroda dvojici poslanika za koje se smatra da su direktno kupljeni prije konstituisanja parlamentarne većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Ovo vam je dar jer znam da imate nezavršenih poslova sa Vladom Republike Srpske, pa se nadam da će vam ove fiskalne kase poslužiti da vam izdaju fiskalni račun za promjenu vašeg mišljenja i vaših stranačkih košulja", izjavio je Mihajlica.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prije nego što je postao nezavisni poslanik Vojin Mitrović je bio član Narodnog demokratskog pokreta. Nakon što je u javnost procurio audiosnimak na kojem premijerka RS Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika u Narodnoj skupštini RS, Vojin Mitrović je, pored Ilije Stevančevića, prepoznat kao jedan od dvojice "kupljenih papaka" o kojima je Cvijanović govorila na spornom snimku.

Ubrzo nakon toga Mitrović je napustio NDP i prešao u nezavisne poslanike.