BiH
18

Slovenija: Bh. dijaspora sakupila 20 tona pomoći za ugrožene u BiH

Anadolija
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Akcijama prikupljanja pomoći za stanovnike BiH pogođene poplavama diljem Evrope, od kojih su mnoge u organizaciji udruženja i pojedinaca dijaspore iz BiH, pridružili su se i bh. građani koji žive u Sloveniji,  javlja Anadolu Agency (AA)

Harun Bišić, direktor slovenačkog instituta Abraham, za Anadolu Agency (AA) je izjavio da su se mnogi građani porijeklom iz BiH odazvali na pozive prikupljanja pomoći ugroženim od poplava u BiH.

“Diljem Slovenije organizuju se akcije prikupljanja pomoći za građane BiH kako bi im se pomoglo u ovim teškim momentima. U akcijama pomoći su učestvovali građani porijeklom iz BiH, ali i sami Slovenci koji žele da pomognu BiH”, rekao je Bišić.

Napominje kako je jedan kamion od oko 20 tona pomoći već spreman. Uskoro bi trebali da krenu prema BiH kako bi dostavili sakupljenju pomoć.

“Već smo pripremili jedan kamion sa hranom, odjećom, obućom, lijekovima, higijenskim sredstvima, dekama, itd. Akcija pomoći se nastavlj,a a svi koji žele mogu svoje donacije donijeti u bh. udruženja i organizacije u Sloveniji”, kazao je Bišić.

Napominje kako se i u tražnim centrima u Sloveniji organizuju brojne akcije prikupljanja pomoći za BiH i Srbiju.