BiH
0

Sljedeće sedmice moguće isključenje struje GRAS-u, ViK-u, ZOI-u...

Klix.ba
Elektroprivreda BiH
Elektroprivreda BiH
JP Elektroprivreda BiH upozorava Vladu Kantona Sarajevo i uprave preduzeća Vodovod i kanalizacija, Gras, ZOI 84, Hidrogradnja, te Javnu rasvjetu Kantona Sarajevo, da je petak, 25.10.2013. godine, krajnji rok za izmirenje obaveza po tekućoj fakturi (utrošena električna energija za mjesec septembar 2013.godine) i izmirenje obaveza po osnovu sporazuma o plaćanju dugovanja iz ranijeg perioda.

Svim navedenim kupcima su, u skladu sa važećim propisima, uz tekuće fakture dostavljene i opomene zbog neizmirenog duga za prethodne obračunske periode sa propisanim rokom za plaćanje kao i obavještenja o obustavi isporuke električne energije sa navedenim terminom za obustavu.

Elektroprivreda BiH iznova ukazuje na ozbiljnost situacije, kako bi bile izbjegnute mjere čije će posljedice u najvećoj mjeri snositi građani Kantona Sarajevo, istaknuto je u saopćenju.

Ukoliko do 25.10.2013. godine dospjele obaveze po osnovu tekućih faktura (mjesec septembar 2013. godine) i obaveze po osnovu sporazuma o izmirenju dugovanja ne budu izmirene, Elektroprivreda BiH će s ciljem zaštite svoga poslovanja i spriječavanju daljeg povećanja duga, biti primorana da u ponedjeljak, 28. oktobra, obustavi isporuku električne energije preduzećima KJKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo (ukupan dug 6,4 miliona KM), KJKP Gras d.o.o. Sarajevo (ukupan dug 2,9 miliona KM) i KJP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo (ukupan dug 155.000 KM).

Dana 29.10.2013.godine mogla bi prestati raditi i Javna rasvjeta Kantona Sarajevo, čiji je ukupan dug 738.000 KM.

Dana 30.10.2013.godine je krajnji rok za Hidrogradnju d.d. Sarajevo, s ukupnim dugom od 127.000 KM.

Sporazum o plaćanju duga na rate potpisan i ovjeren od strane Elektroprivrede BiH, sa utvrđenom dinamikom izmirenja dospjelih obaveza nisu prihvatili: KJKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo, KJKP Gras d.o.o. Sarajevo i KJP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo.