BiH
141

Sljedeće godine postavka šesterosjeda i četverosjeda na Bjelašnici

FENA
Nakon završetka zimske turističke ski-sezone 2016./17. počet će građevinski radovi za postavku šesterosjeda i četverosjeda na Bjelašnici, potvrdio je Feni koordinator marketing službe u KJKP ZOI 84 Suad Jusić.

"Već sada možemo dati garanciju da ćemo u ski-sezoni 2017./18. zajedno uživati u novom vertikalnim transportu", poručio je Jusić.

Govoreći o zvaničnom otvorenju zimske turističke ski-sezone 2016./17. na Bjelašnici i Igmanu, Jusić je najavio da je otvaranje zimske sezone planirano za drugu polovinu decembra.

Po Jusićevim riječima, ukoliko vremenske prilike budu imale konstantu niskih temperatura s dostatnom količinom snježnih padavina kapaciteti ski-centra će biti pušteni u rad za komercijalno skijanje mnogo ranije od predviđenog datuma za otvorenje ski-sezone 2016./17.

"U toku su završne pripreme ski-staza i objekata vertikalnog transporta, a sve aktivnosti vezane za remont žičara i ski-liftova će biti završene najkasnije do 1. novembra", istakao je.

Naglasio je da će "u novoj ski-sezoni biti organizirana i škola skijanja za maloljetne, ali i punoljetne polaznike".

"Ugostiteljski kapaciteti će biti svakodnevno otvoreni za sve posjetioce ski-centra. Ski-staze i objekti vertikalnog transporta će biti otvoreni i za dnevno i za noćno skijanje. Lift Bx će raditi za noćno skijanje", naglasio je.

Akcijska pretprodaja sezonskih ski-karata trajat će od 1. do 31. novembra, a vlasnici talona iz sezone 2015./2016. će imati dodatni popust prilikom kupovine ski-karata, poručili su iz KJKP ZOI 84.