Mostar
0

Slijedi tužba protiv Gradskog vijeća

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tokom svakog radnog dana djelatnici Gradske uprave Mostar pružat će svoje usluge građanima samo u vremenu od 8.30 do 10 sati i to na jednom mjestu u gradu, odnosno u njihovom centralnom uredu u Cernici.

U tom vremenu građani će moći podnositi samo svoje zahtjeve i podneske koji im se neće rješavati do daljnjeg. Takvu je odluku danas donio Zbor uposlenika grada Mostara.

Kako je u izjavi za FENU, kazao predstavnik Sindikata uposlenika u Gradskoj upravi Emir Topuz djelatnici te uprave u saradnji sa službom za pravobraniteljstvo podnijeti će tužbu protiv Gradskog vijeća (GV) Mostara za štete koje su počinjene uposlenicima, a koje se odnose na zatezne kamate i slične materijalne štete koje su djelatnici pretrpjeli zbog ne donošenja budžeta.

"Vijećnike GV Mostara smatramo najodgovornijim za ovakvu situaciju i zbog toga ćemo od njih i tražiti naknadu i obeštećenje", kazao je Topuz.

Odgovrajući na pitanje što očekuje od sastanka s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom koji je zakazan za danas u Sarajevu Topuz je kazao: "Mi se nadamo da će visoki predstavnik danas imati neke konkretne informacije za nas, odnosno da će nam predočiti svoje viđenje cjelokupne situacije te ponuditi neka rješenja".

"Očekujemo da će nam visoki predstavnik otkriti neke svoje prijedloge i odluke kojima bi mogao utjecati na gradske vijećnike kako bi se oni napokon urazumili te ih natjerati da konačno donesu budžet", dodao je Topuz.