BiH
137

Sletjeli u Sarajevo: U trenutku pokušaju puča u Antaliji bilo više od 800 bh. turista

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Avion s bh. turistima koji su se vraćali iz Antalije u Turskoj sletio je jutros na Aerodrom u Sarajevu. Ovo je prvi čarter let nakon pokušaja puča koji se prije dvije noći dogodio u Turskoj.

Muamer Lutvić iz Centrotoursa rekao je kako je u trenutku pokušaja puča u regiji Antalije bilo 250 bh. državljana, ali da niko nije imao nikakvih problema.

Računajući goste drugih turističkih agencija kao što je Fibula, ukupan broj bh. državljana na ljetovanju u Turskoj prevazilazi broj od 800 osoba.

"Bili smo u kontaktu s našim turistima i vodičima. Aerodrom u Antaliji je radio normalno. Jutros smo imali dolazak i odlazak aviona za Antaliju iz Sarajeva i svi naši letovi idu normalno prema rasporedu. Imali smo samo dva otkazivanaj jutros", rekao je Lutvić za Klix.ba.

Istakao je kako u Turskoj nije proglašeno vanredno stanje i da nisu otkazali letove i aranžmane.

"U Kemeru se ništa nije osjetilo. Sve je bilo normalno i nije bilo sigurnosnih problema. Nama je bilo super", rekao je Amel koji se vratio s odmora.

Letovi se polako normalizuju i na istanbulskim aerodromima. Planirani letovi kompanija Turskih Airlines i Pegasus sa Aerodroma u Sarajevu odvijaju se prema utvrđenom redu letenja.