Mostar
0

Slalom kroz Smrčenjake

Sarajevo-x.com
Gradski odbor HDZ-a 1990 Mostar prozvao je gradske vlasti Mostara zbog odugovlačenja uređenja i asfaltiranja prometnice Smrčenjaci - Ilići, šaljući nam fotografije kojima ilustruju "slalom kroz Smrčenjake".

U saopćenju za javnost HDZ-a 1990 navodi se da rekonstrukcija ceste, koja povezuje ova dva mostarska naselja, iako je duga tek oko kilometar, traje skoro dvije godine.

Građani ovih naselja koji su se zbog neuređene ceste više puta obraćali Gradskoj upravi, uglavnom su dobijali odgovor da su radovi obustavljeni zbog nedostatka sredstava, zbog nepovoljnih vremenskih uslova ili zbog zauzetosti strojeva na nekim drugim lokacijama.

Međutim, iz Gradski odbor HDZ-a 1990 tvrde da novca ima jer je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva odobrilo iznos od 2,1 miliona maraka za sistem kanalizacije u Ilićima, a tim sredstvima predviđena je i sanacija prometnica, nakon postavljanja šahtova.

"Znajući za običaje naše gradske uprave i imajući u vidu da nam se bliži predizborna kampanja, a samim tim i asfaltiranje i reasfaltiranje mostarskih prometnica, apeliramo na Gradsku upravu da u raspored predizbornih asfaltiranja mostarskih prometnica uvrste i prometnicu Smrčenjaci - Ilići", stoji u saopćenju Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar.