20 poslanika glasalo ZA
1

Skupština USK-a usvojila budžet za 2013. godinu

FENA
Bihać
Bihać
Na jučer održanoj, IV izvanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) zastupnici su raspravljali o šest tačaka koje su se našle na dnevnom redu.

Nakon rasprave i usvajanja Rebalansa Finansijskog plana JU "Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona“ Bihać za 2012. godinu i Rebalansa Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona za 2012. godinu, kao i Finansijskih planova istih ustanova za 2013. godinu, na red je došao Prijedlog Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2013. godinu.

Kako je predsjedavajući Skupštine Admir Hadžipašić objasnio na Kolegiju, kada je zakazana ova vanredna sjednica, odlučeno je da se uputi Budžetu u Skupštinsku proceduru, kako bi se izbjeglo usvajanje Odluka o privremenom finansiranju, te da se na ovakav način stvara već u prvim mjesecima 2013. godine jasna slika stanja u kakvom se nalazi Budžet USK-a.

Nakon iscrpne rasprave, poslanici su sa 20 glasova ZA i 2 protiv usvojili Budžet za 2013. godinu. Zakon o izvršenju Budžetu je također dobio podršku od dvije trećine poslanika, saopćeno je iz Skupštine USK-a.