BiH
0

Skupština KS zakazana za 30. januar

FENA
Članovi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici dogovorili su da će 23. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo biti održana 30. januara.

Pred zastupnicima Skupštine naći će se Prijedlog amandmana XLIII do XLIX na Ustav Kantona Sarajevo i Prijedlog odluke o proglašenju Amandmana XLIII do XLIX na Ustav Kantona Sarajevo, Informacija o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada Kantona Sarajevo kao i analiza stvorenih, a neizmirenih obaveza do 30. novembra 2012. i procjena izvršenja budžeta Kantona Sarajevo do 31. decembra 2012.

U dnevni red 23. sjednice Skupštine uvršten je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Kantona Sarajevo, Prijedlog zakona o šumama Kantona Sarajevo kao i Prijedlog odluke o prihvatanju reprograma obaveza po supsidijarnom zaduženju Kantona Sarajevo kod Federacije BiH za sredstva kredita po III stand-by aranžmanu s MMF-om (Međunarodni monetarni fond ), čiji je sastavni dio konačan Prijedlog otplatnog plana za reprogram postojećeg zaduženja Kantona Sarajevo kod Federacije BiH za sredstva kredita kod MMF-a po III stand- by aranžmanu.

Na istoj sjednici zastupnici će se izjašnjavati o Prijedlogu odluke o potvrđivanju razrješenja dužnosti člana Skupštine KJKP "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo kao i o Prijedlozima odluka o izmjeni Odluke o osnivanju javnih ustanova nad kojima nadzor vrši Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS-a.

Zastupnici će imati pred sobom i materijal o Usaglašenim stavovima Kantona Sarajevo, datim na Nacrt prostornog plana Federacije Bosne i Hercegovine za period 2008. - 2028. koji nisu u cijelosti prihvaćeni u tekstu Prijedloga prostornog plana Federacije Bosne i Hercegovine za period od 2008. do 2028. te Izvještaj o provođenju Kantonalnog plana za zaštitu okoliša - KEAP-a, sapćeno je iz Pres-službe KS-a.