BiH
39

Skupština KS sutra odlučuje o ostavci ministra Marjanovića

Piše: E. G.
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Skupština Kantona Sarajevo će se na sutrašnjoj sjednici izjašnjavati o zahtjevu za neopozivom ostavkom ministra obrazovanja, nauke i mladih KS Damira Marjanovića.

Premijer KS Suad Zeljković nije prihvatio ostavku, ali to neće utjecati na odluku Skupštine, odnosno na glasanje zastupnika.

"Samim tim što je ministar podnio neopozivu ostavku ne znači da je to svršen čin, u suprotnom se ne bi zastupnici izjašnjavali. S obzirom da je to na dnevnom redu, o tome će se diskutovati i bit će validno ono što zastupnici izglasaju većinom glasova. Ne znam da li će biti većine. Što se tiče mog ličnog stava, mislim da je ministar Marjanović korektno radio svoj posao i s obzirom da je ušao u neke projekte i da je ovo praktično posljednja godina pred izbore, mislim da bi trebao ostati i nastaviti raditi taj posao. Lakše je sa strane kritikovati, a malo teže je raditi. Volio bih da ostane na toj funkciji i ja ću biti na strani onih koji neće podržati njegovu ostavku", kazao je za Klix.ba Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajuće Skupštine KS.

Ministar Marjanović je neopozivu ostavku podnio 21. maja ove godine, a nakon što su istog dana prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo organizirali proteste.