BiH
0

Skupština KS danas o Zakonu o Kantonalnom tužilaštvu

FENA
Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o administrativnim taksama bit će razmatrani na današnjoj sjednici Skupštine KS.

Poslanici Skupštine KS-a će, između ostalog, razmatrati i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera sa Informacijom o realizaciji odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera sa osvrtom na stanje bespravne izgradnje na području Kantona Sarajevo, te Prijedlog odluke o kategoriji osoba, uvjetima i kriterijima za rješavanje stambenih pitanja putem kupovine stana pod povoljnijim uvjetima.

Bit će razmatrani i izvještaji o radu s izvještajima o finansijskom poslovanju za 2007. i programima rada za 2008. godinu javnih ustanova iz oblasti zdravstva i javnih ustanova iz oblasti kulture, kao i izvještaji o radu za 2007. i programe rada za 2008. Fonda KS za stipendiranje i školovanje djece boraca i poginulih civila - žrtava rata IKRE, Fonda KS za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida, Zavoda za statistiku i informatiku KS, Pravobranilaštva KS, Kantonalne uprave civilne zaštite i Profesionalne vatrograsne brigade, te Izvještaj o radu Nadzornog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara za period april 2007.- april 2008. godine.