BiH
2

Skupština KS danas o davanju saglasnosti Sarajevogasu da se zaduži

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo (SKS) koja je danas počela, zastupnici će po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o obavezama i ovlaštenjima kontrolora operatera javnog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo.

Po hitnom postupku će biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo.

Također će se pred zastupnicima naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o komunalnim djelatnostima.

Na dnevnom redu je nekoliko nacrta zakona o poticaju razvoja male privrede, o plaćama i naknadama u javnim ustanovama iz oblasti socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo i Nacrt zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u KS-u.

Za građane Kantona Sarajevo, kao najvažnija tačka dnevnog reda je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti KJKP "Sarajevogas" d.o.o. Sarajevo za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu, radi dugoročnog kreditnog zaduženja kod komercijalne UNION banke d.d. Sarajevo u iznosu do 7.000.000 KM.

Pred zastupnicima je i nekoliko izvještaja o korištenju sredstava Tekuće rezerve Budžeta KS, o radu Kantonalne uprave civilne zaštite za 2013.godinu, kao i Izvještaj o zaduženju Kantona Sarajevo za kredit kod Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od 13.174.400 KM.