BiH
0

Skupština KS-a sutra o budžetu Kantona Sarajevo za 2007. godinu

FENA
Skupština Kantona Sarajevo razmatrat će sutra na sjednici Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2007. godinu, te Prijedlog Zakona o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za 2007. godinu.

Na dnevnom redu je također Prijedlog Programa rada Skupštine KS-a za 2007., Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Izvještaj o radu Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo, s Izvještajem o izvršenju finansijskog plana prihoda i rashoda za 2006. i Izvještajem o radu Upravnog i Nadzornog odbora za 2006., te Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe za 2007., čiji je sastavni dio Plan prihoda i rashoda za 2007. s Planom razvojnih programa-Investicionim planom i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Program rada Fonda KS-a za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe za 2007. godinu.

Skupština KS-a razmatrat će i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda, rashoda i izdataka Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2007., Izvještaj o radu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za 2006., Prijedlog Rješenja o imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara, Prijedlog Odluke o potvrđivanju Programa obilježavanja Dana Kantona Sarajevo te Informaciju o presudi Međunarodnog suda pravde u Haagu po tužbi koju je Bosna i Hercegovina pokrenula protiv bivše SRJ, za genocid.