BiH
0

Skupština Kantona Sarajevo o plaćama i naknadama

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Skupština Kantona Sarajevo bi danas na sjednici, nakon razmatranja, trebala donijeti Zakon o plaćama i naknadama u javnim ustanovama iz oblasti socijalne zaštite u KS-u.

Na dnevnom redu je i verifikacija odluka Odbora za dodjelu javnih priznanja Kantona Sarajevo, kao i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i osnovnom odgoju i obrazovanju.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 02.do 09. maja, kao i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona.

Zastupnici će razmatrati i donošenje odluke o izmjeni Odluke o usklađivanju statusa preduzeća "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u FBiH, a također i odluku o davanju saglasnosti za osnivanje odjeljenja srednje škole Hašemitske Kraljevine Jordan pod nazivom: Srednja škola „Al-Amel“ sa sjedištem u Sarajevu-Ilidža.

Bit će razmatran i Prijedlog Odluke o usvajanju Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća područja Kantona Sarajevo za period 2014.-2018. godina, kao i donošenje odluke o davanju saglasnosti na Program rada JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" - Sarajevo za 2015.godinu.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe za 2015.godinu.