Sutra skup u Dobrovoljačkoj
0

"Skup je odobren jer tako nalaže Zakon o javnom okupljanju"

SRNA
Bivša Dobrovoljačka ulica (Foto: DW)
Bivša Dobrovoljačka ulica (Foto: DW)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih polsova (MUP) Kantona Sarajevo preduzeće sve mjere u okviru Zakona o javnom okupljanju kako bi sutrašnje obilježavanje 18. godišnjice u Dobrovoljačkoj ulici prošlo na najbolji način, izjavio je Srni portparol Kantonalnog MUP-a Irfan Nefić.

"Sutrašnji skup je odobren, jer ga ne odobrava MUP-a Kantona Sarajevo već Zakon o javnom okupljanju", naglasio je Nefić.

Predsjednik Pododbora za obilježavanje značajnog istorijskog događaja "Stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine"  Branka Šljivar izjavila je Srni da se privode kraju posljednje tehničke pripreme kako bi sutrašnje obilježavanje 18. godišnjice stradanja pripadnika JNA proteklo prema planu.

Obilježavanju će, između ostalih, prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović, koji je i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske (RS) za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

    	Programom obilježavanja predviđena je mirna šetnja sa upaljenim svijećama i cvijećem u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen zatražio je 28. aprila ove godine da se zabrani obilježavanje stradanja pripadnika JNA što je dan kasnije  podržalo i Gradsko vijeće Grada Sarajeva.