BiH
2

Školski pribor i udžbenici za romsku djecu u Visokom

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šefica Odjela za saradnju pri Ambasadi Češke Republike Olga Zdralkova i izvršni direktor Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" Jovan Divjak, u okviru projekta "Podrška romskoj nacionalnoj manjini" podijelit će sutra 73 kompleta školskog pribora i udžbenika učenicima romske nacionalne manjine u OŠ Safvet-beg Bašagić, Donja mahala bb, i OŠ "Musa Ćazim Ćatić", Veliko Čajno u Visokom.

Implementator Udruženje je u prvoj fazi projekta izvršilo nabavku deset kompjutera za osnovnu školu "Safvet-beg Bašagić", jer je to škola sa najvećim brojem djece romske nacionalne manjine u Visokom.

Nakon uspješne realizacije prve faze projekta "Podrška romskoj nacionalnoj manjini", Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" implementira drugu i završnu fazu projekta, zahvaljujući finansijskoj podršci Ambasade Češke Republike u BiH u iznosu od skoro 20.000 KM.

Istog dana, svečano će biti otvoren i IT kabinet opremljen u ranijoj fazi. Pored navedenog projekta, Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" podijelit će 100 kompleta školskog pribora i sportske opreme djeci žrtava rata, invalidnoj, talentovanoj djeci romske manjine kao i onima u stanju socijalne potrebe koji su učenici nekoliko škola u Sarajevu, Hadžićima i Konjicu, saopćeno je iz OGBH.