BiH
58

Školske torbe i pribor za djecu SOS Dječijih sela BiH

FENA
Sberbank BH je djeci koja su porodice dobili u SOS Dječijim selima Bosne i Hercegovine, donirala školske torbe i pribor koji će im olakšati početak školske godine.

Osim školskih torbi, u okviru donacije djeca su dobila pernice, tempere, vodene bojice, drvene i voštane bojice, sveske, plastelin, geometrijska pomagala, te ostali školski pribor.

Ukupno je donirano više od 2.000 komada različitog školskog materijala. Direktor Sberbank BH Edin Karabeg je prilikom uručenja donacije izrazio zadovoljstvo što je ova donacija inicirana od zaposlenika Sberbank BH, koji su samostalno sakupili određenu količinu materijala.

"Sberbank BH je, u znak podrške ovoj inicijativi zaposlenika, a nakon konsultacija s čelnim ljudima iz SOS Dječijih sela BiH, obezbijedila dodatna sredstva za nabavku nedostajućeg pribora kako bismo obradovali što više mališana", kazao je Karabeg.

Direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo Damir Mahmić istakao je da im prijatelji poput Sberbank omogućavaju da osiguraju najkvalitetniju brigu za djecu koja su svoje nove porodice dobila u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici.

Sberbank BH je, u skladu sa svojom korporativnom strategijom, posvećena djelovanju u lokalnoj zajednici i podršci inicijativama koje doprinose jačanju društva u cjelini, saopćeno je iz Sberbank BH.