BiH
81

Škola plivanja za učenike petog razreda

FENA
Općina Novi Grad Sarajevo, nakon uspješno završene škole alpskog skijanja koju je pohađalo 250 učenika šestog razreda, organizira školu plivanja za učenike petog razreda osnovnih škola sa svog područja.

Časovi škole plivanja održavat će se na Olimpijskom bazenu Otoka, a projektom će biti obuhvaćeni svi zainteresirani učenici petog razreda, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Svaki polaznik će imati 12 časova plivanja, a obuku će vršiti licencirani instruktori. Za učenike će svakodnevno biti organiziran i prijevoz od škole do bazena i natrag.

"Rezultati ankete koju je Služba za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj u saradnji sa osnovnim školama provela među učenicima i njihovim roditeljima, pokazali su da postoji velika zainteresiranost za ovaj projekat, tako da će samo u ovoj školskoj godini školu plivanja pohađati gotovo hiljadu učenika. Na ovaj način Općina Novi Grad kreće u ostvarivanje strateškog cilja, a to je da na području naše lokalne zajednice sva djeca nauče plivati prije nego završe osnovnu školu", navodi se u saopćenju.