Radovi pri kraju
0

FOTO / Škola na Sedreniku će imati i videonadzor

Sarajevo-x.com
Izgradnja Osnovne škole "Sedrenik", čiji su investitori Općina Stari Grad i Kanton Sarajevo, u završnoj je fazi.

Šef odsjeka za investicije Općine Stari Grad Haris Srna i općinski nadzorni organ za projekat izgradnje škole Sejfudin Zimić tim povodom, obišli su danas pomenutu školu. Trenutno se izvode završni molerski radovi, čišćenje prostorija, otklanjanje sitnih nedostataka, te postavljanje portala na sjevernoj strani fasade. Procedure za dobivanje saglasnosti za priključke vode, struje i gasa su u toku.

Nova škola će imati i videonadzor. Sistem je već postavljen, uz instaliranih sedam kamera, a komandni pult je smješten u portirnicu iz koje će se vršiti nadzor. Također, završeno je i postavljanje sistema za vatrodojavu i razglas. Kotlovnica je montirana, a izvode se još preostali elektoinstalacijski radovi.
Kada je u pitanju vanjsko uređenje, u toku je odabir projektne kuće koja će napraviti izvedbeni projekat u roku od 20 dana po potpisivanju ugovora. Poslije dobivene građevinske dozvole, pristupit će se odabiru najpovoljnijeg izvođača radova za vanjsko uređenje Osnovne škole "Sedrenik".
Podsjećamo, nakon što je Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo obezbijedilo dodatna sredstva u iznosu od 800.000 KM, radovi su nastavljeni početkom septembra.

Izvođač radova je Engra d.o.o. Zenica, saopćeno je iz Općine Stari Grad.