BiH
0

Skinuti službeni pečati sa četiri objekta na Jahorini

SRNA
Jahorina
Jahorina
Sa četiri objekta na Jahorini skinuti su službeni pečati koje je postavila Građevinsko urbanistička inspekcija grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Uviđajem je konstatovano da je pečat skinut na objektima "Kumrovec", vlasništvo D.Č, "Boemi" vlasništvo Ž.V, Samostalna ugostiteljska radnja "Vučiji vajat" vlasništvo J.P. i "Roštiljnica Blagojević" vlasništvo B.B.

U toku je dokumentovanje ovog predmeta, koji se odnosi na povredu i oštećenje službenog pečata.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo Rada Zoranović rekla je Srni da vlasnici ova četiri objekta nisu stranka u postupku, već Olimpijski centar "Jahorina" čiji su to objekti. 

Zoranović kaže da vlasnici objekata nemaju ugovor sa Olimpijskim centrom "Jahorina" o njihovom korištenju.

Ona navodi da kriminalistička policija sada treba da odradi svoj dio posla i da će vjerovatno biti podnesene krivične prijave zbog narušavanja službenog pečata.

Zoranović kaže da na Jahorini ima još zapečaćenih objekata koji nemaju urbanističku i upotrebnu dozvolu, ali nije mogla da precizira o kojem broju je riječ, jer su neki završili potrebnu dokumentaciju, a neki su u postupku završavanja i pečati se tada skidaju.