Dobar turistički vikend
0

Skijaši popunili planine u Srednjoj Bosni

Sarajevo-x.com
Foto: Eninews
Foto: Eni News
Dugo očekivani hladni talas zahvatio je cijelu BiH pa su konačno i turistički radnici na planinama dočekali bolju posjećenost posebno tokom proteklog vikenda. Skijališta u Srednjoj Bosni spremno su ugostila "vikend skijaše", a nove padavine pomogle su da staze dobiju odličnu ocjenu, javlja Eni News. Fotografije snimljene na Vlašiću to najbolje pokazuju.

Svi ski liftovi na Vlašiću, Busovačkoj planini, Pridolcima i na drugim lokacijama su u funkciji, staze su uređene i putevi su prohodni u oba smjera, tako da se bezbjedno može stići do skijališta i uživati u zimskim radostima.

Ski centri nastavljaju raditi svaki dan pa bez obzira što je raspust završen ipak se očekuje da će gostiju biti i radnim danima.

Inače, nedostatak snijega na planinama u BiH doveo je gotovo do propasti zimske turističke sezone. Obilniji snijeg koji je proteklih nekoliko dana padao vratio je nadu da će se barem dio sezone spasiti.

Inače, direktor Turističke zajednice Srednjebosanskog kantona Nihad Korić već je krajem proteklog mjeseca proglasio sezonu propalom.

"Nakon novogodišnjih praznika i relativno dobre popunjenosti kapaciteta, uslijedio je januar bez snijega i otkazivanje aranžmana", rekao je Korić prije desetak dana i naglasio da je Vlašić nekada u istom periodu imao i po nekoliko hiljada gostiju, a sada je pust.