Zimska sezona na Bjelašnici
0

Skijajte besplatno, uživajte u dobroj muzici i toplom čaju

Sarajevo-x.com
Foto: ZOI'84
Foto: ZOI'84
Zimska turistička sezona na Bjelašnici i Igmanu bit će otvorena u petak, 17. decembra, saopćeno je iz ZOI'84. Sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni program, a uz to ljubitelji snježnih radosti moći će besplatno skijati na uređenim stazama.

"Iako je bilo najavljeno otvaranje 15. decembra, donijeli smo odluku da se Zimska sezona na Bjelašnici i Igmanu zvanično otvori 17. decembra", kazala je za Sarajevo-x.com Muamera Šehić, glasnogovornica preduzeća ZOI'84.

Pripreme za predstojeću sezonu već izvjesno vrijeme traju na olimpijskim planinama. Nedavno je počelo vještačko osnježivanje staza na Bjelašnici, a organizatori se nadaju da će biti dovoljno snijega kako bi posjetioci mogli u potpunosti uživati u čarima planine.

Kako saznajemo, tokom svečanog otvaranja nove Zimske sezone predviđen je bogat kulturno-zabavni program.

Sve posjetioce će zabavljati, ali i zagrijati, Sarajevo Drum Orchestra, interpretatorka sevdalinke Amira Medunjanin, kulturno-umjetnička društva, a za dobru atmosferu bit će zaduženi i DJ-evi.

Na Bjelašnici će tokom svečanog otvaranja nove sezone biti predstavljena i autentična domaća gastro ponuda, a planirana je i prezentacija starih zanata i turističkih proizvoda.

Naravno, petak je "Dan slobodih žica", pa će zaljubljenici u planine moći besplatno skijati, a nakon rekreacije moći će se, također besplatno, okrijepiti uz grah i šolju toplog čaja.

Po završetku glavnog programa u hotelu "Maršal" na Bjelašnici bit će održan VIP party, saopćeno je iz ZOI'84.