BiH
2

Ski-centar Rostovo spremno dočekuje početak zimske sezone

FENA
Rostovo
Rostovo
Sve je spremno za početak zimske turističke sezone u Ski-centru Rostovo i etnoselu Babići, koji su od Bugojna udaljeni oko dvanaest kilometara.

Prvi masoviji dolazak gostiju iz BiH i Hrvatske ovdje se očekuje tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

"Oni koji su bar jednom boravili na Rostovu, šetali ovom predivnom prirodom, prenoćili u etnosobama, kušali domaću i ekološki zdravu hranu ili koristili neki od naših programa, redovno se vraćaju. Naravno, bude tu i novih gostiju i, vjerujte, utisci s kojima odlaze uvijek su veoma dobri", kazao je za Agenciju Fena vlasnik Mario Babić.

Na Rostovu se, istakao je, nalazi više od pedeset izvora pitke vode a čist zrak i netaknuta priroda na 1.160 metara nadmorske visine čini ovo područje svojevrsnom "zračnom banjom" i sve atraktivnijim za posjetioce.

Naglasio je, također, da Ski-centar Rostovo posjeduje dva ski-lifta tipa "sidro", koji imaju kapacitet 1.500 skijaša na sat, i jedan baby lift dužine 300 metara, te da je udaljenost ski-staza od hotela, koji gostima nudi mnoge relaksacijske sadržaje, tek stotinjak metara.

"Skijalište je idealno za djecu, početnike, rekreativce i organiziranje škole skijanja. Podloga staze je travnata , tako da je mala mogućnost za ozljede i oštećenja skija. Staza je opremljena reflektorima što omogućava noćno skijanje. Nabavili smo i topove za vještačko osnježavanje ski-staze, tako da eventualni nedostatak snijega ne bi trebao biti problem", naglasio je.

Česti posjetioci Ski-centra Rostovo su građani Sarajevskog, Tuzlanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Unsko-sanskog kantona, dok je među gostima iz inozemstva najveći broj iz Hrvatske, Slovenije, Holandije, Njemačke, Katara i Saudijske Arabije.