Nikola Špirić
0

"Sjednice nema dok se ne dogovorite"

FENA
Danas neće biti održana sjednica Vijeća ministara BiH, kazao je jučer novinarima predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić.

"Ja sam tu i čekam da oni koji su tražili vremena da se dogovore postignu dogovor vezano za nacionalni balans. Prije svega da ukažu gdje je narušen nacionalni balans, a tvrdim da nije nigdje", kazao je Špirić.

Dodao je da je spreman sazvati sjednicu kad mu pošalju poruku "da su spremni da se izjasne o izboru direktora Direkcije za indirektno oporezivanje i Regulatorne agencije za komunikacije".

Upitan o imenovanju Sadika Ahmetovića na mjesto ministra sigurnosti BiH, Špirić je istakao da nema ništa protiv toga, dodajući da treba da se kompletira dokumentacija koja još nije došla do Vijeća ministara BiH.

"Za to sam da izaberemo i direktore i ministra Ahmetovića. Ali ako neko očekuje da će imenovati ministra, a mene držati u bezvazdušnom prostoru i da primam pisma iz Brisela da treba imenovati direktora RAK-a i Direkcije za indirektno oporezivanje mislim da je u zabludi. Zato pozivam sve da to završimo", kazao je Špirić.

Vijeće ministara BiH na prošloj sjednici nije postiglo konsenzus o imenovanju direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH i RAK-a.