BiH
5

Sjednica Vlade Kantona Sarajevo danas u osnovnoj školi u Šabićima u Trnovu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pedesetčetvrta sjednica Vlade Kantona Sarajevo bit će održana danas u Javnoj ustanovi "Zaim Kolar" u Trnovu, Područna škola Šabići u 10:30 sati.

Na Dnevnom redu sjednice naći će Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) GRAS za 2015. godinu, Prijedlog Strategije razvoja Kantona Sarajevo do 2020. godine i Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za juli 2016. godine

Iz nadležnosti Vlade na sjednici će biti razmatran Prijedlog odluke o uspostavljanju i vođenju Registra administrativnih postupaka Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o vođenju i održavanju Registra administrativnih postupaka i Prijedlog odluke o uspostavljanju Liste investicionih podsticaja Kanton.

Posebno će biti predstavljen Izvještaj Tržišno-turističke inspekcije rada u okviru pojačanog inspekcijskog rada za period od 17. jula do 16. augusta 2016. godine, Prijedlog rješenja o imenovanju Koordinatora za vođenje i održavanje Liste investicionih podsticaja Kantona Sarajevo kao i Prijedlog rješenja o imenovanju članova Regulatornog tijela za vođenje i održavanje Registra administrativnih postupaka Kantona Sarajevo.