BiH
0

FOTO / Sjednica Predstavničkog doma počela minutom šutnje

FENA
Minutom šutnje za poginule u napadima u Norveškoj počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Poslanici će, između ostalog, raspravljati o Prijedlog zakona o vinu BiH kao i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim đubrivima u drugom čitanju.

Po utvrđenom dnevnom redu, Predstavnički dom će odlučivati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju - sva tri u drugom čitanju.

Na dnevnom redu je, također u drugom čitanju, i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti ličnih podataka kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave u BiH te Prijedlog zakona o sprečavanju dopinga u sportu u BiH.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH s Mišljenjem Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku te Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2010. kao i o Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH za 2010.

Na dnevnom redu sjednice je i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2010., Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2010., Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za 2010. te Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2010.

Poslanici će se izjasniti i o Godišnjem finansijskom izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH, Izvještaju o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2010. te Izvještaju o radu i poslovanju BHRT-a za 2010.

Prisutnim će biti predstavljeni i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH za 2010., Specijalni izvještaj o pravima lica s invaliditetom, Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2010. te Izvještaj o radu Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta za period od 1. januar - 31. decembar 2010.

Na dnevnom redu je i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu zaključka poslanika Dušanke Majkić s 5. sjednice Doma, povodom rasprave o Izvještaju o radu Pravobranilaštva BiH za period od 1. januar - 31. decembar 2010. - "Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2010. vratiti Pravobranilaštvu BiH s ciljem postizanja saglasnosti između pravobranioca i zamjenika pravobranioca".

Predstavnički dom bit će informiran i o radu Tužilaštva BiH za 2010.