BiH
0

Sjednica Predsjedništva BiH

FENA
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je danas u Sarajevu 14. redovnu sjednicu.

Usvojene su izmjene i dopune Deklaracije za samit šefova država jugoistočne Evrope, koji će biti održan u Ohridu 20. aprila.

Prihvaćen je poziv za sastanak najviših predstavnika grupe zemalja jugoistočne Evrope o problemima snabdijevanja energentima, koji će biti održan u Zagrebu 24. juna.

Donesena je odluka o davanju agremana Carmen Hertz Cadiz, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru Republike Čile za BiH, sa sjedištem u Budimpešti.

Utvrđeni su kandidati za generalske pozicije u Oružanim snagama BiH, a dokument je upućen Parlamentarnoj skupštini BiH u proceduru.

Donesene su odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o suradnji u borbi protiv kriminala, posebno terorizma, ilegalne trgovine drogom i organiziranog kriminala između Bosne i Hercegovine i: Republike Mađarske; Republike Tunis; Narodne Demokratske Republike Alžir i Kraljevine Maroko.

Donesene su odluke o prihvaćanju Sporazuma između BiH i Islamske Republike Pakistan o suradnji u oblasti odbrambene industrije i Sporazuma između BiH i Islamske Republike Pakistan o osnivanju bosanskohercegovačko-pakistanske zajedničke ekonomske komisije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.