Sarajevo
0

Sjednica Predsjedništva BiH 5. januara

FENA
Predsjedništvo BiH održat će u ponedjeljak, 5. januara, sjednicu u Sarajevu, najavljeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Prijedlogom dnevnog reda planirano je utvrđivanje termina posjete predsjednika Republike Makedonije Bosni i Hercegovini.

Na dnevnom redu sjednice trebalo bi da se nađe i tema održavanje Konferencije Atlantic Policy Advisory Group (APAG) EAPC u BiH - juna 2009. godine, Izvještaj s Konferencije na kojoj je potpisana Konvencija o zabrani kasetne municije - Oslo 03. decembar ove godine, Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za period 01.01. - 30.09. ove godine.

Na dnevnom redu sjednice trebalo bi da bude i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica u pogledu Jadranskog prekograničnog programa saradnje u okviru IPA instrumenta za pretpristupnu pomoć, Kreditni sporazum između BiH koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora i Kraljevine Španije koju predstavlja Ured Kreditnog instituta - finansiranje sistema otpadnih voda u općinama Fojnica, Prnjavor, Široki Brijeg i vodoopskrbe u općini Ljubuški

Dnevnim redom sjednice Predsjedništva BiH planiran je i Prijedlog odluke o angažovanju Oružanih snaga BiH za potrebe pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodne i druge katastrofe i nesreće, Prijedlog odluke o upućivanju pripadnika Oružanih snaga BiH u Misiju Snage međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamsku Republiku Afganistan, Informacija o uspostavljanju video linka između Operativnog centra za komandu i kontrolu u Oružanim snagama BiH i zgrade Predsjedništva BiH.