Odbijen zahtjev NSRB i HSP-DNZ
0

Sjednica Parlamenta FBiH se nastavlja, nema odgađanja

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sa 56 glasova protiv, 29 za i 5 suzdržanih, odbijen je zahtjev zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak i HSP-DNZ-a za odgađanje današnje 12. vanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Više od dva sata trajala je rasprava o utvrđivanju dnevnog reda sjednice koji ima samo jednu tačku, a to je izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH. Međutim, do glasanja nije došlo nakon što su iz SDA zatražili pauzu u radu.

"Mi ovdje ne radimo ništa mjesecima, a primamo plaće. Meni se čini da ovdje jedni žele zamijeniti druge samo da bi došli do resursa. Ako će građani FBiH biti nagrađeni vašim radom onda uredu, smijenite Vladu", rekla je Amela Mešić iz SDA.

Jasenko Selimović (SDP) kaže da će, ukoliko dođe do izglasavanja nepovjerenja Vladi, ministri na čelu sa premijerom u narednom periodu moći odlučivati samo o međunarodnim pitanjima koja se tiču Federacije BiH, ali ne i o imenovanjima i drugim stvarima koje izvršna vlast radi.

Ismet Osmanović (SDA) je kazao kako je ovdje riječ o diktatu Dragana Čovića što, kaže on, partneri SDP i SBB bespogovorno izvršavaju.